5 Tips – Dragen bij warm weer

1 mrt, 2022

5 Tips: Dragen bij warm weer

 

Kun je je kindje blijven dragen tijdens warm weer? Jazeker, maar zweten is gegarandeerd!

Hierbij een aantal TIPS:

  1. Bescherm jullie goed tegen de zon. Hiervoor kun je door een zonnehoedje op het hoofd van je kindje gebruiken en een goede zonnebrandcrème. Als het erg warm is, kies ik er ook wel eens voor om toch een dunne legging/broekje aan te trekken zodat de beentjes extra beschermd blijven buiten de draagdoek of draagzak. Tip: Wij zijn erg blij met de zonnehoedjes van Doll of Dilling, deze hebben namelijk een zonnefactor in de stof en fijne extra nek bescherming.
  2. Blijf uit de zon op het heetste moment van de dag en/of draag binnenshuis of in de schaduw. Tip: Pak de koelere draagmomenten van de dag zoals s’morgens vroeg of einde van de middag en avond. Of zoek de plekken op waar het verkoelend is.
  3. Gebruik een dunne luchtige draagdoek of draagzak. Een draagdoek of draagzak is verkrijgbaar in verschillende materialen, waarvan de ene natuurlijk warmer is dan de andere. Luchtige stoffen zijn bijvoorbeeld draagdoeken met linnen, bamboe, wol of katoen, alle materialen hebben weer hun eigen mooie eigenschappen en voordelen. Ook de materialen van draagzakken zijn erg verschillend, ze zijn verkrijgbaar in de iets dikkere canvas, dunnere gemaakt van draagdoeken stof of van mesh!
  4. Draag allebei dunne maar vooral ademende kleding zoals katoen of wol/zijde. Tip: Katoenen kleding neemt goed vocht op maar wollen (of wol/zijde) kleding zorgt er zelfs voor dat de huid van jezelf en je kindje droog blijft.
  5. Blijf goed drinken: Wanneer je draagt als het warmer wordt zul je ook sneller zweten, is dat erg? Nee gelukkig niet. Zweten zorgt er juist dat je lijf de warmte kwijt kan. Maar het is dan wel erg belangrijk om goed te blijft drinken. Tip: Neem een flesje drinken mee voor onderweg.

 

Gezond verstand

Als ouder kun je heel goed inschatten hoe warm je kindje is tijdens het dragen en of dit met de warmte voor jezelf ook goed te doen en vol te houden is. Soms is de enige mogelijkheid voor je kindje om bijv. goed te kunnen slapen alleen dragend en kun jezelf heel goed inschatten wat het beste werkt voor jullie. Gebruik daarom je gezonde verstand en volg je gevoel. Tijdens het dragen kun je altijd controleren of je kindje het niet te warm of te koud heeft, en hier een op inspelen.

Heb je vragen over dragen bij warm weer? Stel ze gerust!

 

Recente Berichten