6 warme tips – dragen in koude(re) dagen

25 feb, 2022

6 warme tips – dragen in koude(re) dagen

 

Wat trek ik nu mijn kindje aan in de draagdoek of draagzak als het wat frisser is buiten?

 

Een vraag die ik geregeld krijg…

Als je je kindje in een draagdoek of draagzak draagt, dan delen jullie elkaars lichaamswarmte en fungeer jij als een kruik zeg maar. Kleed jezelf en je kindje daarom niet té warm aan.

Als je de draagdoek of draagzak met je kindje over je jas heen draagt, dan moet je wel zorgen voor extra warme kleding. Denk hierbij aan een mutsje, warme slofjes, een warm pakje of een lekker dik vest met een extra broekje. (In de winter wat dikker dan bij een koudere dag)

Je kindje zit tijdens het dragen met de beentjes in de M-houding, dit zorgt er voor dat de broekspijpen wat omhoog getrokken worden. Daarom mag de kleding van je kindje wel wat ruimer zijn, om blote beentjes te voorkomen.

Warme items voor je kindje:

  • Overall: Lekker warm en fijn om te gebruiken zijn een overall van fleece, katoen of wol fleece. Deze pakjes trekt je makkelijk aan en uit door de lange rits of knopen. Ze vallen lekker ruim zodat je voldoende lengte bij de beentjes over houdt en de stof bij voetjes en handjes kun je gemakkelijk omslaan, of juist open laten als dit te warm vindt.
  • Mutsje: Een mutsje houdt niet alleen het hoofdje van je kindje heerlijk warm, ze staan ook nog eens te schattig en stoer. Een mutsje van heerlijk warme wollen mutsje of van katoen. Heerlijk warm!
  • Beenwarmers: Zelf vind ik het ook ontzettend handig mijn kinderen beenwarmers aan te doen tijdens het dragen. Zo hoef je niet altijd een extra broekje of pakje aan te trekken en tevens maakt het je kindjes outfit ook nog leuker. Beenwarmers zijn verkrijgbaar in een wollen en katoenen.

 

  

Voor jezelf:

Als je een (draag)jas of vest over je kindje heen draagt, dan kun je je kindje gewoon met zijn/haar eigen kleding aan dragen. Zorg wel dat het hoofdje van je kindje altijd vrij is voor voldoende zuurstof en zorg ervoor dat alles buiten de (draag)jas of vest lekker warm blijft. Zoals een mutsje op het hoofdje en eventueel een extra laagje over de beentjes en voetjes.

Er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf warm te houden:

  • Draagvest/sweater: Dit is een warme trui of vest die samen met je kindje gebruikt. Een draagvest kun je vergelijken met een dikke trui en is niet wind en/of waterdicht. Een draagtrui kun je vaak gebruiken wanneer je je kindje op de buik of rug draagt.
  • Draagjas: Een draagjas is er in verschillende uitvoeringen, zo heb je de winterjas, softshelljas, regenjas etc. Een draagjas kun je gebruiken voor buik- en rugdragen en deze zijn water- en winddicht.
  • Draagcover: Een draagcover is vaak van katoenfleece gemaakt en gebruik je als extra laag of insect wanneer je je kindje over je eigen jas draagt. In gebruik is het iets bewerkelijker om aan te trekken dan een jas, maar als hij goed zit heerlijk warm. Ze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en diktes.

 

 

Gezond verstand…

Als ouder kun je heel goed inschatten hoe warm je kindje is en hoeveel kleren je bij je kindje aan trekt om het niet koud te krijgen. Gebruik daarom je gezonde verstand en volg je gevoel. Tijdens het dragen kun je altijd controleren of je kindje het niet te warm of te koud heeft, en hier een volgende keer op inspelen.

Vragen over het dragen in de koudere dagen? Stuur me een bericht!

Recente Berichten