Het vierde trimester: Workshop Ergonomisch dragen

12 dec, 2018

Het vierde trimester:

 

De eerste drie maanden van het leven van je kindje (ook wel het vierde trimester genoemd) is ontzettend belangrijk voor een goede start. Vooral in deze periode maar natuurlijk ook daarna is huid op huid contact, veel dragen, en (borst) voeding op verzoek erg belangrijk.

Door je kindje bij je te dragen baken je de omgeving af, je kindje hoort je vertrouwde stem en hartslag en wordt heerlijk heen en weer gewiegd. Ook wordt tijdens het dragen de temperatuur gereguleerd en zorgt ervoor dat je kindje mooi op temperatuur blijft. Door je kindje te dragen heb jij je handen vrij en heeft je baby het beste plekje wat hij/zij zich maar kan wensen.

Als draagconsulent en moeder ben ik ervan overtuigd ben dat elke pasgeboren baby erg gebaat is in liefdevol en nabij contact met de ouder en verzorger. Hierdoor kan een kindje zich veilig hechten en een band met jouw als ouders opbouwen. Door je baby te dragen, kan hij/zij vanuit een veilige positie de wereld ontdekken en prikkels verwerken. Dit geeft een enorm gevoel van veiligheid en geeft stabiliteit aan de emotionele ontwikkeling van je kindje.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat kindjes die regelmatig worden gedragen minder huilen. In een draagdoek of drager kan je kindje het leven passief ondergaan en maakt op een natuurlijke manier deel uit van jouw dagelijkse activiteiten. Je kindje kan alles zien en horen maar wanneer dit teveel wordt kan je kindje rustig bij jouw in slaap vallen. Kindjes die veel huilen, last van krampjes of reflux klachten hebben, zijn erg veel gebaat bij het dragen omdat dragen ervoor zorgt dat de stress van een huilend kindje verminderd door dichtbij de ouders te zijn.

 

Omdat ik op een laagdrempelige manier, (het liefst) iedere (toekomstige) ouder graag wil laten kennis maken met het dragen tijdens de eerste drie maanden van zijn/haar kindje, bied ik (gratis) een informatieve workshops aan over ergonomische dragen.

(GRATIS) WORKSHOP: Maak kennis met Ergonomisch Dragen

Doelgroep: zwangere en pas bevallen dames/ouder(s).

Doel: iedereen kennis laten maken met ergonomisch dragen.

Tijdens de workshop komt aan bod:

  • Wat is ergonomisch dragen
  • Waarmee kun je je baby ergonomisch dragen
  • Introductie van de draagmanieren
  • Uitleg en beantwoorden van vragen

 

Kosten: geen

Aanmelden: via mail of Whatsapp berichtje