Kleuterdragen – ergonomisch dragen van een groter kind

22 mrt, 2020

Een kleuter op je rug dragen. Waarom zou je een groot kind nog dragen?

 

Ook grotere kinderen blijven de behoefte houden aan aanraking en dichtbij je willen zijn. Wanneer ze even geen zin hebben om die wandeling te maken die jullie als ouders graag willen maken.

Ook is een kleuterdraagzak een handig vervoersmiddel tijdens bijvoorbeeld je vakantie, of als je er graag op uit gaat. Bijvoorbeeld op de camping, in het bos, op het strand of in de bergen blijft de draagzak een veel handiger transportmiddel dan een bijvoorbeeld een kinderwagen. Ook wanneer je kindje veel zelf wil lopen, is het ideaal om een draagzak toch in de tas te stoppen zodat je die bij de hand hebt wanneer je kleuter moe wordt en niet meer verder wil lopen. Dan kun je fijn gaan dragen en kan je kleuter even lekker uitrusten lekker op je rug en misschien zelfs even een dutje doen onderweg. Ideaal toch?

Wanneer je een kleuter hebt met bijvoorbeeld een beperking waardoor ze rolstoelgebonden of niet zo goed en/of juist niet zo lang kunnen lopen kan dragen echt een uitkomst bieden. Heb je nu bijvoorbeeld uitjes die je moet laten door de beperking van je kindje? Of moet je wel eens ergens naar toe wat echt niet handig is voor de rolstoel van je kleuter? Een kleuterdrager kan je die vrijheid geven zodat je kleuter bij je gedragen kan worden en je wel dat ene stadje kunt bezoeken of wel dat uitje naar de zee kunt maken.

Wanneer je graag je kleuter wilt gaan dragen, vind ik het een super mooie ontwikkeling om te zien dat er ook steeds meer grote ergonomische draagzakken worden ontwikkelt. En dat deze gemaakt worden van verschillende soorten materiaal. Stevig canvas maar ook in soepel draagdoekenstof. Erg belangrijk omdat het ene kind veel meer steun nodig heeft dan de ander. Hierdoor kunnen kinderen die op een of andere manier niet zo lang kunnen staan of wandelen wel met je mee naar het bos of strand of dagelijkse dingen.

Is dat niet zwaar? Ach, het is net als sporten, hoe vaker je je kleuter draagt hoe sterker je lichaam wordt! 💪

De volgende kleuterdragers heb ik in mijn assortiment:

  • Rose and Rebellion Big Kid
  • Easy Feel Pre school
  • Easy Feel Extend Plus
  • LennyPreschool
  • Little Frog Carrier Toddler
  • Neko Switch Toddler
  • Wompat Pre School

Wil je graag advies op maat of graag weten of een kleuter draagzak geschikt is voor jullie? Neem gerust contact met mij op voor al je vragen.

Recente Berichten