Het is belangrijk om je kindje ergonomisch maar vooral veilig te dragen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag ik mijn kindje per dag dragen?

Wanneer je je kindje ergonomisch mag je zolang dragen als jij en je kindje dat prettig vinden. Geen limiet dus! Reden hiervoor is dat je je kindje actief bij je draagt, en je kindje bewegingsruimte heeft en niet ‘vast’ zit zoals bijv. in een maxicosi.

Verwen ik mijn baby niet teveel als ik veel draag?

Teveel liefde bestaat niet! De natuurlijke plek van oudsher voor een baby is dichtbij de moeder. Dit een plek die veilig en vertrouwd is en was ook altijd de normaalste zaak van de wereld en in het instinct van je baby en jezelf. Als jij voelt dat je baby je nodig heeft en door te dragen minder huilt, rustiger is en beter slaapt dan kun je met een gerust hart je gevoel volgen en je baby lekker bij je dragen.

Wil mijn kindje nog wel in zijn/haar eigen bedje slapen wanneer hij/zij ook veel gedragen bij mij slaapt?

Zeker! Wanneer je kindje er aan toe is kun je gaan proberen om je kindje wanneer deze goed slaapt weg te leggen in zijn/haar bedje. Worden ze dan weer snel wakker dan was het niet het juiste moment en probeer je het een periode later weer. Het is vaak even zoeken naar de weg die goed bij jullie past.

Wat trek ik mijn kindje en mezelf aan tijdens het dragen?

Laagjes wanneer het kouder wordt en goed ademende kleding wanneer het warmer weer wordt. Wil je hier uitgebreid meer overlezen?
Lees hier mijn uitgebreide blog over dragen in de zomer en dragen in de winter.